Längtar efter Sören och alla skrivarvänner

På tisdag börjar skrivarkursen för magister Sören. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla nya och gamla skrivarvänner och få prata SKRIVA. Efter att ha läst de andras texter kan jag bara säga att det överlag är hög nivå – flera av deltagarna är ju också redan utgivna.

Själv skickade jag ingen skönlitterär text den här gången. I stället valde jag att skicka bakgrundshistorierna för två karaktärer som jag har gjort om ganska mycket. För att glatt kunna redigera vidare behöver jag verkligen veta om de är trovärdiga. Tänker att inget kan väl vara bättre än att låta åtta skarpa skrivarhjärnor hjälpa mig med det jobbet.

Manusbearbetningskursen ger mig mycket mer än den tar. Men visst blir det mindre tid till att skriva själv. Över huvud taget har jag inte gjort mycket åt Berit sedan i julas. Min intention var att rivstarta året med långa redigeringsdagar men sedan kom ett strömavbrott som varade i 36 timmar. Och efter det blev jag så avslappnad att jag knappt har suttit vid datorn …

Ett annat löfte för 2019 är att anteckna vilka böcker jag läser. Jag ska väl kunna hålla löftet under januari i alla fall. Hittills har jag lyssnat på Nuckan av Malin Lindroth, som själv har läst in sin essä om att vilja leva i ett parförhållande. Det är roligt och ledsamt och skarpt insiktsfullt.

Lika bra, fast på ett annat sätt, tyckte jag att Felsteg av Maria Adolfsson var. Det är en spänningsroman som utspelar sig i ett fiktivt land: Doggerland. Först har vi den komplexa mordhistorien men framför allt gillar jag karaktärerna och det utifrånperspektiv som blir när hon jämför Doggerland med till exempel Sverige.

Må så gott, jag hör av mig nästa vecka.

 

Detta inlägg publicerades i bra läsning, mitt skrivande och märktes , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Längtar efter Sören och alla skrivarvänner

 1. Vad roligt att börja på skrivkurs, lycka till! Låter ju som en riktigt bra sådan. Vad intressant Felsteg låter, måste kolla in den. Jag läser ”Utvald” just nu av hmm…Stovell heter hon i efternamn i a f. Intressant psykologisk thriller, skriven med annorlunda grepp.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Ja, jättekul ska det bli. Det blir min fjärde termin för Sören Bondeson – men har haft uppehåll ett år då jag redigerat.
   Kan berätta att nr 2 i Doggerland-serien kommer i vinter. Ifall du läser och vill ha mer …
   Tack för tips om Utvald. Sökte på den, verkar spännande.

   Gilla

 2. Marie skriver:

  Det finns en tid att kursa och en tid att skriva, så även om du inte hinner skriva lika mycket gjort själv under kursperioden så får du en massa värdefull input du kan använda lång tid framöver, tänker jag. Hur lyxigt är inte det!? Så kul med din kurs 🤗

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Så sant. Hade jag inte gått de här terminerna hade jag inte utvecklats så här långt – men det optimala hade varit att Berit var klar och ivägskickad. Men nog är det lyxigt och kul 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Katarina Persson skriver:

  Men vad härligt att få gå lite kurs igen! Låter väldigt roligt och jag skulle ha älskat att göra något liknande, om tiden hade funnits till det. 🙂 Hoppas du får en kreativ och givande vår!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack, jag hoppas också på en givande vår. Kan egentligen inte bli bättre än att få uppslukas i det som intresserar en mest.
   Precis, tiden räcker inte till allt. Fast bättre ändå att man vill mer än som det finns tid till, än tvärtom, om man inte vill något.
   Önskar dig också en kreativ vår – med fotografering, skrivande, förläggande och allt vad du gör 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Ethel skriver:

  Så kan det gå när man blir avbruten i sin intention och ambition. Jag förstår precis. Jag är likadan. Men då säger jag till mig själv att det var av en anledning jag var lat. Låta mina tankar mogna osv.

  Tack för boktipsen. Har hört talas om Nuckan (Lindroth är ju från Göteborg). Båda verkar intressanta!

  Gillad av 1 person

 5. Annika skriver:

  Googlade Doggerland, så himla coolt att hon hittat på en plats, och att det verkar så genomarbetat och väl uttänkt. Blev mycket sugen på att läsa, och på att resa till detta fiktiva Doggerland. Synd bara att det sjunkit i havet.
  Är som vanligt svårt avundsjuk på skrivargruppen, är rätt kul att följa på distans hur det går för dig där 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Säg till när du reser till Doggerland så hänger jag på 🙂 Googlade när jag började läsa, Doggers bankar hade jag hört talas om men inte att det fanns en hel landmassa som försvann. Jag läste den i pocket. Men nr 2 kommer som ljudbok på Storytel 28 januari. Gissa om jag har bevakat den 🙂
   Ska göra mitt bästa med att blogga om kursen 🙂

   Gilla

   • Annika skriver:

    Doggerland den 30/2, vore kanske en plan 😀 (Ser en märklig si-fi-bok ta form här, att försvinna på en fiktiv plats på en dag som inte finns!)

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Haha, det låter ju superbra. Ska genast skriva in datumet i min kalender … eh, i min specialkalender får det bli. Jag har beställt båtbiljetter. Någon som heter Kapten Nemo kommer och hämtar oss.

    Gilla

 6. Pia Widlund skriver:

  Va kul att kursen startar igen. Jag hoppade av min kurs, tyckte inte den gav så mycket.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Ja, jättekul.
   Trist att din kurs inte gav så mycket. Ibland är det svårt att hitta rätt. Hoppas du hittar något annat som känns bättre – fast du verkar ju ha fullt med roliga grejer omkring dig i alla fall.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s