Skriver och flyger

I morgon ska jag till skrivarkursen, det är fjärde gången av sex. Jag har läst de andras texter och gjort kommentarer, och allt ligger färdigt i väskan. Gruppen har kommit lite olika långt med sina respektive manus och jag är glad att jag har hela romanen klar för mig och bara har en femtedel kvar att redigera. Det var mycket jobbigare de första två terminerna när jag prövade mig fram och hamnade i alla möjliga diken.

Och i veckan därpå ska jag både på en träff för Sörens vänner och på release för skrivarvännen Monicas Rehns spänningsroman Moratorium. Det ska bli så spännande att följa hennes resa.

I höstas skrev jag om ett presentkort på en bodyflight som jag hade fått i present. Jag skulle sväva fritt och njuta av den milstolpe jag passerade efter fem år med tamoxifen (som bröstcancerpatienter kan få i fem eller tio år som ett extra skydd efter operation och annan behandling). Men flighten blev inte av förrän förra tisdagen.

Först fick vi byta om till flygdräkter och sedan skulle vi få instruktioner inne i den stora glasbehållaren där vi senare skulle flyga. Men precis när jag skulle kliva ut på golvet som bestod av ett nät sa instruktören att det var tio meter ner och då såg jag djupet och blev så ofantligt rädd. ”Jag står här ute”, sa jag. ”Jag hör ändå.” Men jag förstod ju att om jag skulle flyga var jag ju tvungen att pröva att gå på golvet, och till slut vinglade jag ut och gick några steg.

När luften började tjuta som en jetmotor (vi hade öronproppar) lydde jag order och ställde mig i dörröppningen och höjde armarna. Då tog instruktören mig i midjan och jag planade ut liggande på mage. Det var vingligt (som en nykläckt virrig fågel) och instruktören fick hålla mig i ett ben eller i en arm, men ibland flög jag helt fritt.

Jag njöt inte ett dugg. Jo. Lite. Och på kvällen kom en stilla glädje. Jag gjorde det fastän jag var rädd, och jag kom på ett par riktigt bra meningar åt Berit som hon kan tänka när hon är rädd. Hon är för övrigt mycket mer rädd än jag. Fast hon har ju orsak till det förstås.

Vi hörs. Skriv på.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Skriver och flyger

 1. Wow flyga sådär. Det var bra gjort!
  Känner igen den rätt goa känslan i att ha kommit längre än vissa andra kursdeltagare som fortfarande prövar sig fram. Fortfarande jobb kvar förstås för en själv men en annan sorts.

  Gillad av 1 person

 2. Eva skriver:

  Ja, fortfarande återstår mycket jobb. Men att ha kommit så här långt är som du säger en go känsla (kan riktigt höra dig säga det på härlig göteborgska – men du kanske inte ens har den dialekten?)

  Gillad av 1 person

 3. Ethel skriver:

  Oj jag hade känt precis som du! Livrädd. Det var modigt av dig. Och så mycket värt att komma på några användbara meningar på köpet.

  Det ska bli intressant att få ta del av dina intervjuer med Sören och Monica! Ser fram emot det.
  Härligt det låter att du kommit så långt med Berit-manuset. Spännande!

  Nu redigerar jag vidare …

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Skönt att höra att du kanske också skulle ha varit rädd.
   Tack, jag ser också fram emot att få lägga ut intervjuerna. Sören är inte rädd att tycka till 🙂
   Lycka till med redigeringen.

   Gilla

 4. Pia skriver:

  Va häftigt. Jag hoppade bungy-jump precis när det kom, kn tänka mig att det är ungefär samma feeling!

  Gillad av 1 person

 5. Monica Rehn skriver:

  Vad modig du är, Eva! Snart flyger även Berit ut i världen.

  Gillad av 1 person

 6. Wow, vad MODIGT med bodyflight! Men det låter rimligt att njuta av det mer i efterhand, det hade jag också gjort;) Skrivkurser låter så ROLIGT! Har bara gått en, tvådagars, men det var givande!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   En irrationell rädsla egentligen, men eftersom jag var rädd så var jag ju modig 🙂
   Den skrivarkurs jag går på är toppen (vi bearbetar bara våra egna manus och pratar om varandras). Vi ses en gång i månaden och det är ungefär lagom tycker jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s