Ett nytt rum

Jag har fått ett nytt rum att skriva i. Men jag har inte använt det än. Hittills har jag suttit vid köksbordet. Jag gillar att sitta i köket, det är luftigt och nära till allt, men köksbordet ser ju oftast inte ut som ett köksbord ska se ut. Och det är inte heller särskilt ergonomiskt. I det nya rummet går allt i grönt med några få svarta detaljer, och jag känner mig nästan andaktsfull när jag stiger in i den nyrenoverade friggeboden. Ibland har jag bara gått ut dit och satt mig och känt mig lugn.

Berit ska bli klar här i köket. Sedan ska jag ta med mig Gabriel ut dit och skriva mig genom hans depression och ut i ett hoppfullt slut. Han såg sin bästa vän skjutas till döds och han gjorde inget för att rädda honom. Men kanske kan jag rädda Gabriel.

På tisdag går vi igenom våra sista texter för den här terminen. Jag har ju skickat slutet på historien. Jag ser fram emot kritik som kan höja texten, men jag är samtidigt orolig för att det ska medföra så mycket arbete att jag typ måste tänka en månad innan jag kan börja redigera. För nu vill jag vara så klar att jag bara behöver korrekturläsa en gång och skicka den till förlag.

Men om det får jag återkomma.

Sommaren är här, fåglarna överröstar trafiken därute, och jag hörde flickröster skratta – tre små cyklister åkte på vägen mot badet.

Må gott, vi hörs.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Ett nytt rum

 1. Ethel skriver:

  Så lyxigt och härligt med en egen skrivstuga! Låter fint att du blir lugn när du sitter där.
  Låter intresssant det som hänt Gabriel. Alltså som en story.
  Hoppas att det inte blir för mycket nu med Berit, utan att du kan avsluta snart.
  Skönt med sommaren. Är för varmt nu. 29 grader idag.
  Vi hade bokfest igår kväll. Jättelyckat! Men boken hann inte komma ☺. Det gick bra ändå. Jag visade en bild på omslaget och mitt författarporträtt. Tror ☺ leveransen kommer på måndag. Isf skickar jag intervjun till dig.
  Må så gott du också!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack, jag hoppas också att jag kan avsluta Berit snart. Ja, skönt med sommaren.
   Vad roligt att bokfesten blev lyckad! Det är ju huvudsaken, men ändå trist att inte böckerna hann komma.
   Ser fram emot intervjun. Och att höra vad du känner när du håller boken i din hand. Grattis än en gång. Så kul!

   Gilla

 2. Katarina Persson skriver:

  Ja en skrivarstuga får kanske inte bli FÖR ”fin” för att skriva i, hehe.
  Gabriel låter intressant, ser fram emot att höra mer, och läsa den, förhoppningsvis snart. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Hittills har tanken på skrivarstugan varit tillräckligt tillfredsställande 🙂 Men nog ska jag flytta ut dit så fort Berit är ivägskickad.
   Kul att du tycker att Gabriel låter intressant. Den här gången ska jag göra research och strukturera upp handlingen FÖRE – vill i alla fall försöka att göra det enklare. Om det nu finns något som heter enkelt i den här branschen 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Gjorde iordning ett skrivrum lite grann häromveckan men har en bit kvar. Slutar säkert med att jag envist sitter kvar i soffan med datorn i knäet. 😄
  Förstår fullständigt. Fick tillbaka en del att bita i. Bra saker men ändå lite att ändra. Plus att jag ju inte skrivit om mitt nya slut. Tre, fyra kapitel där. Men. Vi har tid. Eller vad säger du? 😉

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Då får vi se vem av oss som flyttar först 🙂 Det låter så skönt med att sitta i en soffa och skriva men det har aldrig passat mig. Jag vill ha ett bord på det gamla sättet. Ofta har jag anteckningar intill mig också.
   Om vi har tid? Ibland känns det som om det måste ske NU, men visst har vi tid. Vi som håller på med det här är ett tålmodigt och segt släkte.

   Gillad av 1 person

 4. Pia Widlund skriver:

  Härligt med ett skrivrum. Själv sitter jag i sängen eller i soffan, helt värdelöst men det är där jag skriver som bäst och känslan är ju viktig.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Värdelöst låter hårt, om du skriver bäst där så är det ju ändå riktigt bra. Och du tränar ju så mycket så om du sitter eller ligger lite fel när du skriver kan inte spela någon roll.

   Gilla

 5. Åh, vad ditt skrivrum låter lyxigt, och fint! Jag har ju min skrivskrubb på andra våningen, ett pyttelitet fönsterlöst rum, men det är MITT, och det är det bästa´:)

  Gillad av 1 person

 6. monicarehn skriver:

  Fint att få ett ostört krypin att breda ut sig på. Jag har en hörna i TV-rummet på övervåningen. Emellanåt är det svårt att koncentrera sig, men jag älskar mitt stora, fullbelamrade skrivbord, de knökfulla bokhyllorna och väggen där jag sätter upp post-it-lappar. I går läste jag sista kapitlen i din text om Berit. Eva, jävlar vad bra du är! Ser fram emot avslutningen nästa vecka.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Vilken härlig omgivning med böcker och post-it-lappar när du skriver. Kan nästan se dig där nu när du skriver på din Fabian 🙂 Än så länge har jag bara tagit ut några inspirationsböcker och placerat i en liten hylla.
   Åh, tack Monica, vad snällt sagt om min text. Jag ser också fram emot avslutningen på tisdag.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s