Inget i inkorgen

Hallå! Vill bara säga att här händer ingenting. Inget på förlagsfronten: det har gått fem veckor och fyra dagar sedan jag skickade iväg Berit. Vilket jag vissa dagar tolkar som positivt och då jag tror att flera av förlagen har lagt ut det för lektörsläsning. Andra dagar tänker jag att de aldrig hann titta på manuset över huvud taget innan de gick på semester.

Det blir ingen skrivarkurs i höst. Det var lite svårt att säga nej, vet redan nu att jag kommer att sakna skrivarvännerna och våra diskussioner. Men det tar tid att läsa varje text grundligt inför varje tillfälle (som mest sju texter x tjugo sidor), och jag har inte kommit så långt i berättelsen om Gabriel för att hinna lämna ifrån mig något vettigt.

I stället tänker jag göra research och fundera på historien och skriva mig fram till den känsla jag vill ha. Så det blir nog en spännande höst (i huvudet) ändå.

På bilden badar jag ensam i en sjö efter en långpromenad. Vi fattade inte riktigt varför ingen var där. Förrän nästa gång vi promenerade förbi, lika tomt då, men då glittrade vattnet i giftgrönt. Som tur är har vi ännu en sjö i området och som än så länge är fri från alger.

Det är bland det bästa med sommaren: att för en stund befinna sig i ett annat element och känna lättheten i kroppen och i sinnet.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Inget i inkorgen

 1. Men dag i taget räcker långt… 😊

  Gillad av 1 person

 2. Hoppas att de skickat till lektör! Jag har fått svar från hälften av de jag skickade till, men hos några har det gått över två månader och även för mig finns förhoppningen om lektörsläsning hos i alla fall någon av dem, alternativ en eller flera ordentliga genomläsningar av förläggare under sommaren. Blir spännande när hösten kommer (just nu känns det som att alla har semester i alla fall).
  Lycka till!! 🍀🍀🍀

  Gillad av 1 person

 3. Ethel skriver:

  Förstår att det är svårt att avstå fortsatt kurs. Det är ju så himla roligt!
  Vi kan bara hålla tummarna för att det är endera anledningen du skriver. Semester eller lektörsläsning under sommaren. Spännande iaf.

  Research tycker jag är jätteroligt och intressant. Speciellt om det betyder en resa. Behöver inte vara så långt bort. I min del två befinner sig en huvudkaraktär i Marocko. Jag har aldrig varit där. Vet inte om jag vill åka heller. Tror inte det. Men jag beskriver miljön ändå, hoppas jag, trovärdigt.

  Obehagligt med algblomning. Speciellt om man inte ser den och kastar sig i vattnet.
  Jag har tyvärr inte badat ute i år. Än. Blir nog i helgen. Om värmen fortsätter.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Marocko låter spännande som miljö att skriva om. Casablanca tänker jag direkt på, och Marrakesh och Atlasbergen … Har inte varit där men skulle gärna åka dit någon gång. Ja, nog kommer man långt bara genom att läsa in sig på något och fråga rätt personer.
   Hoppas det blir ett bad i helgen då (utan algblomning) 🙂 Värmen ska fortsätta några dagar till i alla fall.

   Gilla

 4. Jag undrar ibland om jag gjorde rätt med höstens kurs just för att jag kommer skriva mycket nytt till skillnad från tidigare terminer när jag mest redigerat ”färdig” text. Men det blir säkert bra i slutändan. Jag behöver ju inte läsa de andras texter. 😉
  Helt klart att ditt manus ligger hos lektörerna och blir läst/väntar på läsning. 😊

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Din kurs i höst blir säkert bra som du skriver. Att löpande få kommentarer på texten är nog något jag kommer att sakna när jag sitter där i ensamheten och undrar om jag är på rätt väg eller inte (blir jag för osäker kanske jag anlitar en coach under en del av skrivandet).
   Hoppas du har rätt i att mitt manus ligger hos lektörerna 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Alltså, dessa ljuvliga badplatser när det är varmt, jag älskar också att vara i ett annat element…Låter som att du tagit bra beslut inför hösten, och spänning i huvudet är ju precis vad en författare behöver odla. och jag hejar på Berit!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Ja, så härligt att bada. Tack för att du tror att jag gör rätt inför hösten och att du hejar på Berit. Önskar dig fler härliga bad och fina skrivstunder.

   Gilla

 6. Pia Widlund skriver:

  Ibland får man säga nej för att hinna med sitt eget skrivande!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Ja, ibland måste man avstå. Fast inte helt lätt beslut för kursen ger ju också energi till det egna skrivandet. Men nu blir det så här och än så länge är jag nöjd 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s