Din tid kommer (sen)

Tack vare Marita Brännvalls tävling om att vinna lektörsläsning och coachning i sex månader kom jag så äntligen i gång med synopsis till romanen om Gabriel. För att vara med ska du prenumerera på hennes nyhetsbrev samt skicka in synopsis på 1-2 sidor samt 10 sidor text senast den 31 augusti.

Nu vet jag inte om jag skickar in till tävlingen – jag vill nog skriva i min egen takt i höst – men jag fick en rejäl kick, och har renodlat den tänkta romanen till att bli kort och med endast ett perspektiv. Jämför med lång och två perspektiv som Berit har.

Hur går det för henne?

Jo. Samma dag som jag skickade in Berit till förlagen kunde jag höra Håkan Hellström sjunga i mitt öra: Din tid kommer, din tid kommer … Jag var tillitsfull, den här gången skulle det gå vägen. Nästan varje dag under sommaren fanns soundtracket där.

I början av augusti kom första svaret. Det var en standardrefusering från det förlag som jag minst hade hoppats på och jag tog det inte särskilt hårt. Håkan fortsatte sjunga.

Men. Härom veckan var vi på Öland och jag tänkte att nu passar det bra att ”de” ringer. Då skulle jag kunna ta en selfie vid Neptunis åkrar och se så där glad ut som folk gör i sådana lägen. I stället kom ett nix från ett av mina tre favoritförlag – och just det förlaget som hade läst mitt förra manus och ville läsa mer av mig.

Håkan slutade tvärt. Han hade sjungit i fel öra hela j-a sommaren. Jag kände mig så korkad och snopen, en selfie med dumstruten på var det enda rätta.

Men nu känns det rätt bra igen. Ingen Håkan förvisso. Men augustivärmen och det milda, kravlösa solskenet fortplantar sig i mig. Det kommer att bli en bok av Berit. Fast kanske inte just nu.

(Två favoritförlag och två lite nyfiken på-förlag kvar)

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Din tid kommer (sen)

 1. Heja dig och Berit!! Det är ”bara” att inte ge sig som gäller;)

  Gilla

 2. Katarina Persson skriver:

  Attans också! Alltid lite tungt när favoritförlag tackar nej, men jag tror de flesta varit där. Även de som ligger på de större förlagen idag. Bara att försöka igen! Jag håller tummarna för de som är kvar. Någon kommer säga ja! 🙂

  Gilla

 3. De där nedrans refuseringarna. Hopp och förtvivlan… hoppas verkligen att du snart får ett ja ❤️🍀🍀

  Gillad av 1 person

 4. Just när favoritförlagen standardrefuserar svider det lite extra. Annars inbillar jag mig jämt att ingen vill ha det. Och blir förvånad och glad när någon visar intresse. 😁 Din Berit ska ut. En dag så. På ena eller andra sättet …
  Bra att du tänker att du tar det i din takt. Jag försöker också tänka ”tålamod”. Även om jag helst skickat till förlag nu i aug. 😄

  Gillad av 1 person

 5. Annika skriver:

  Håller fortfarande tummarna för Berit! Om det är till någon tröst går jag igenom samma faser med mitt senaste inskickade manus, inklusive tankar på selfie-på-fin-plats-om-förlaget-ringer-just-nu, och idag en refusering från favoritförlaget. Suck. Gillar dina avslutande ord om att det kommer bli en bok av Berit, för jag ser fram emot att läsa 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Pia Widlund skriver:

  Ja, det är bara att jobba på. Att få refuseringsbrev är inget kul. Många förlag hör inte ens av sig……

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Skam den som ger sig.
   Att förlag inte ens hör av sig är tråkigt, men ibland handlar det kanske bara om en miss. De flesta vill ju ändå vara proffsiga och visa goodwill.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s