Stängt mellan hägg och äppelkart

I maj har jag jobbat med min vårliga nedstämdhet och med manuset. Hittills har lektören läst sammanlagt 155 omskrivna sidor som hon tycker har blivit riktigt bra. I lördags skickade jag 50 sidor till och bifogade en ängslig känsla av att ”avslöjandet av hemligheten” är ju ett enda Jaha. Vem orkar läsa, liksom, och känns Berit trovärdig?

Dagen efter började jag onlinekursen ”21 dagar med ren och läkande mat” och släppte totalt taget om manuset. Då kände jag hur trött jag var och hur jag byggt upp en prestationsångest fast jag ju skulle styras av lusten.

Jag har gått kursen om läkande mat tidigare och undviker oftast gluten, socker och mjölkprodukter. Recepten har jag. Numera är det peppen och samhörigheten i FB-gruppen som ger mig mest. Varje morgon väntar ett nytt mejl som sätter igång tankar. Jag promenerar, yogar och funderar på syftet med olika saker jag vill åstadkomma och för vem jag måste prestera etc.

Ärligt, så gör det ingenting om responsen på mitt senaste inskick till lektören skulle dröja ett par veckor.

Jag vill ta ett steg bakåt och känna hur bra jag har det. Vi har en stor grönskande tomt, vi har nära till en sjö, vi har råd att köpa bra mat, jag har många olästa böcker … och många oskrivna böcker. Dessutom kommer jag att ha hur mycket tid som helst att skriva senare i sommar och i höst för vår planerade resa till vännerna i Australien blev förstås inställd.

Med det här steget bakåt – som jag hoppas kommer att kännas som några steg framåt – tänker jag vila från bloggen och lite annat. Jag återkommer i höst när något nytt har hänt på skrivarfronten. Må så gott därute.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Stängt mellan hägg och äppelkart

 1. Katarina Persson skriver:

  Ja det är väl fasiken att skrivandet ska vara förknippade med så mycket jobbiga känslor när det bara borde vara lustfyllt och härligt jämt! Hoppas du kan njuta lite av våren med tillslut. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Ja, varför så j-a jobbigt. Tack, jag tror nog att jag njuter nu när jag engagerar mig i onlinekursen. Ska ta tag i lite andra kreativa saker jag saknat. Hoppas du har en fin vår.

   Gillad av 1 person

 2. herrarnes skriver:

  Ja det är störande när allt fastnar i en tjock klump av prestation. Å precis som du skriver: för vem gör jag det här?
  Hoppas du slappnar av riktigt ordentligt.
  Välkommen tillbaka!

  Gillad av 1 person

 3. Grattis till att lektören gillade!! Önskar dig en riktigt skön, och frisk sommar. OCH, jag fick en sponsor till bloggen, så jag fortsätter med nuvarande. Kram på dig!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack så mycket! Önskar dig också en härlig, frisk sommar.
   Så kul att du fick en sponsor till bloggen. Grattis. Då vet jag var jag hittar dig. Kram!

   Gilla

 4. Gluten ja, socker. Mjölk. När jag minskar ner på det mår jag bättre. Främst gluten. Men helt fritt, det orkar jag liksom inte.☺️
  Att få en paus från eget manus är grymt välbehövligt ibland. Med två delar känns det svårt. Som om jag inte kan bestämma själv alls. Men har varit manusfri i nästan två veckor nu. Och det är helt ok ju!
  Vi ses här till höst. Ser fram emot att du kikar in hos mig ibland. Blir nog torsdagsinlägg framöver.🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Jag kan äta det som är rätt för mig i långa perioder men gamla ovanor, som att jag behöver kaffe och snabba kolhydrater för att lyckas få ur mig något kreativt framför datorn, smyger sig fram ur gömmorna ibland. Någon gång gör ju ingenting, men blir det för ofta mår jag inte bra. Men det kan ju bero på både för mycket socker och för höga prestationskrav.
   Ja, känner hur grymt välbehövligt det är med paus från manuset. Men lite lustigt, när jag är ute och promenerar börjar hjärnan tänka ut lösningar på mina andra manus som legat i träda hur länge som helst …
   Vi ses i höst – och då och då på din blogg på torsdagarna. Kram.

   Gillad av 1 person

 5. Pia skriver:

  Må gott du också!

  Gillad av 1 person

 6. Ethel skriver:

  Jag tänker ungefär likadant. Varför låta prestationen dränka all lust?
  Jag skriver visserligen, men bara på sådant som inte ger mig just den här prestationsångesten, utan vill bara känna lusten.

  Önskar dig en fin sommar ♥! Vi höres mer längre fram.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Smart av dig att välja lustfyllda projekt. I morse fick jag respons på de senaste 50 sidorna – efter att ha vilat i cirka tio dagar ifrån manuset. Lata dagar som gjorde underverk. Nu känns det kul igen. Ska försöka hålla i den känslan.
   Hoppas du får en toppensommar! Ja, vi hörs längre fram.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s