Villospår

Inget nytt har hänt med Berit 2.0. Hittills har hon genererat några standardrefuseringar och en ny positiv refusering, en sådan som kräver minst ett halvårs omskrivning om jag skulle följa råden. För närvarande koncentrerar jag mig på manuset om Gabriel & Co. I vår är jag med i en liten manusgrupp som har inspirerat mig till att gå från ”roman med lite spänning” till en riktig spänningsroman. Häpp, säger jag. Hur gick det till? Men nu sitter jag faktiskt här och tänker på villospår och gåtor och vändningar. Till nästa gång den 8 juni ska jag leverera ett synopsis …

Ska jag någon gång försöka mig på detta med spänning så är det nu när jag är omringad av skickliga spänningsförfattare med magister Sören Bondeson i spetsen. Just nu läser jag om hans bok Konsten att döda – så skriver du en kriminalroman. Med en nybörjares krim-ögon. Övriga i gruppen är:

 • Anna Bergman, som skriver en spänningsthriller med övernaturliga inslag som heter Esters öde.
 • Jeanette Bergenstav, som skriver på nr 2 i en spänningsserie i Göteborg med frilansjournalisten Jennifer Sundin i huvudrollen. Nr 1 Syndoffer kommer ut på Norstedts den 29 november i år.
 • Lisa Bjerre och Susan Casserfelt är författarduon bakom kriminalserien Linje 17, som utspelar sig i Bagarmossen, söder om Stockholm. Även de skriver på nr 2. Nr 1 Ensamt vittne kommer ut på Piratförlaget den 24 maj.

Allas berättelser är originella och spännande, och det är en förmån att få läsa i förväg. 

Vad har jag tänkt om bloggen då? Jo, jag måste ju fortsätta tills jag blir antingen antagen eller lägger ner. Nu på torsdag blir det en intervju med Bjerre & Casserfelt där de bland annat berättar om resan från färdigt manus till ett tvåboksavtal.

Därefter någon gång efter den 8:e juni då jag tänker berätta om jag lyckades att få till ett synopsis …

P.S. För övrigt väntar jag på att få boka dos nr 2, jag mår bra och hoppas du som läser har en fin maj.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Villospår

 1. Annika skriver:

  Det lät som en jättefin samling författare i din grupp 🙂 Gillar Bondessons bok, fast jag inte skriver spänning mer än undantagsvis finns det massor att ta till sig i hur man bygger upp spänning, och som går att använda även i andra genrer. Är ju den stillsamma spänningsromanens största fan, men tycker det låter spännande att skriva med fullt fokus på spänningsspåret! (Och snälla fortsätt med bloggandet, det är så himla trevligt med en och annan uppdatering om hur det går.)
  Med förhoppningar om lyckosam bokning av vaccin nr 2, här väntar jag på att nästa åldersgrupp ska bli klar, sedan är det ÄNTLIGEN dags.

  Gillad av 2 personer

  • Eva skriver:

   Ja, verkligen en fin samling författare. Glömde att säga att även Bondeson kommer ut med en ny bok nu i maj. En diktsamling (Ordfront) som ska bli intressant att läsa så småningom.
   Om jag känner mig rätt så blir det nog en rätt stillsam spänning ändå, just nu väntar jag på svar från en polis och oroar mig för det. Om det jag tänkt ut ö h t fungerar.
   Tack, vad roligt att du vill läsa en och annan uppdatering på min blogg. Detsamma gäller din blogg, så glad att hitta något nytt hos dig.
   Önskar dig vaccin + bra skriv + bra vår.

   Gillad av 1 person

 2. Vilken grupp. Fantastiskt att få vara ”elev” där.🙂 Jätteroligt att se ett inlägg här också.. Ska bli roligt att läsa om hur det går med synopsis och att få en intervju att läsa också. Hoppas du får fortsätta må bra och att få två blir av snart.😊

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack, jag försöker traggla med mitt synopsis, pendlar väldigt mellan ”åh, vad kul” till ”nä, jag är verkligen ingen spänningsförfattare”. Såg att du (om det var på Insta?) kommit på en ny story i spänningsgenren också. Ska bli kul att höra mer om den så småningom.
   Hoppas du också mår bra.
   Lägger ut intervjun i morgon.

   Gillad av 1 person

 3. Louise Baumgärtner skriver:

  Det händer ändå ganska mycket med Berit, eftersom positiva refuseringar är så bra, och inte lätt att få. Hoppas att du får en fin maj! KRAM

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s