No party

Hallå därute! Jag har haft en bra och utvecklande höst, men jag är fortfarande refuserad. I förra inlägget skrev jag att Sören skulle få svar i höst på frågan: ”När fan får jag komma på din release då, Eva?” Sorry Sören, du får gå på någon av de andras fester.

Ett av förlagen som läste mitt senaste manus var begeistrade i mycket och de höll mig på halster i arton dagar innan de slutligen sa nej. Märkligt nog var jag bara ledsen i en halv dag. Sedan satte jag i gång att skriva om. Jag höll med om i stort sett allt de anmärkte på.

Nästan varje dag skriver jag i ett par timmar. Mellan varven lär jag känna en ny karaktär som har en liten men viktig roll, och som jag vill utveckla mer i en annan kommande roman. Kanske måste jag skriva den först för att sätta det sista i den här. Vi får se. Jag försöker att inte känna mig stressad över att jag inte blir antagen (när många av mina skrivarkompisar ger ut bok efter bok) och just nu fungerar det utmärkt: jag njuter av att skriva.

Hoppas du som läser också hinner njuta 💚💚💚

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till No party

 1. Vad trist att de inte antog dig. Även om du höll med om deras förslag till utveckling kunde det ju lika väl varit något de önskade ändra inom ramen för just en utgivning. Nåväl. Hellre ett förlag med höga krav än ett som inte riktigt satsar på kvalitet – eller inte ser manusets möjligheter till utveckling …
  Jag ser också hur utgivningar liksom går som en löpeld bland bekanta aspirerande författare medan jag själv har långt kvar. Ser också hur en del antas av förlag där det brister lite här och där. Så själv är jag rätt skeptisk till en hel del förlag numera. Hellre rätt förlag än utgiven till vilket pris som helst.
  Du hittar säkert rätt en dag snart.🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Det var min första tanke, att de kunde väl ha antagit mig i alla fall 😇 och att jag sedan fått skriva om. Men det är också ganska skönt att inte ha krav på ett färdigt ”lysande” resultat som ska lämnas in å det snaraste. Jag prövar mig fram lite nu och har inte allt klart för mig än, så det är svårt att förutspå hur lång tid det kommer att ta.

   Håller med dig: hellre ett förlag med höga krav än ett som släpper igenom saker som både innehållsmässigt och rent utseendemässigt ser ofärdigt ut. Det vore mardrömmen faktiskt att ge ut en bok och sedan inse hur amatörmässigt det blev. Åtminstone jag behöver proffs som går att lita på, det är lätt att förledas att tro att nu är manuset klart för att tryckas när det i själva verket inte är det.

   Vad spännande att som du veta en hel del om hur olika förlag jobbar. Det måste ju vara en fördel när det är dags för dig att skicka in på nytt. Är säker på att du kommer att gå hela vägen en vacker dag 💙

   Gilla

   • Visst är det ändå lite skönt att jobba på i sin egen takt. Du får be om snälla deadlines när du blir med förlag sedan.😉
    Jag är likadan och väldigt kräsen med förlag. Tycker dock i insynen jag har till viss del (en rätt liten tack och lov) gör att jag blir ruskigt skeptisk. Ignorence is bliss…☺️
    Tack! En dag så.😊

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Ha ha, jag skulle nog aldrig våga be om snälla deadlines.
    Åh, det här låter spännande. Jag = 😇 och vill veta allt om alla förlag!

    Gillad av 1 person

 2. Heja och heja dig Eva! Och vad skönt att du bara var ledsen en halv dag. Att vara författare handlar mycket om att inte ge upp, för de allra flesta av oss. Lite tur och otur är det också; om ditt manus kom in precis efter att de antagit någon annans, de flesta har ju inte en jättebudget att röra sig med, om de tackat jag till så många debutanter de har råd med det året, eller om ”fel” förläggare läste. Fortsätt bara! Den största gåvan har du redan, oavsett; Din kärlek till skrivandet. För visst är det en gåva att ha en passion, inte alla som har det. Kram!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack Louise, jag ska fortsätta. Så sant att den största gåvan är att ha en passion. Ibland tycker man det ju inte, när man dras till det som inte fungerar och som gör en olycklig, men i stort är det verkligen en gåva.
   Jag har väldigt lite måsten nu i december och värdesätter verkligen min tid vid datorn. Hoppas du också hinner med dig själv 💙 Kram!

   Gilla

 3. Annika skriver:

  Jag tror det är vad som skiljer agnarna från vetet; att deppa en stund och sedan kavla upp ärmarna igen! Är med dig här i att ha skrivkompisar som ger ut bok efter bok, blev också refuserad alldeles nyligen (efter massiv omskrivning + obligatorisk halsterhållning från förlaget), och andra bara har release efter release. Väljer att bli peppad i stället för deppad över andras framgångar (förlåt för nödrimmet) och tänker att jag nog kan skriva men att det krävs att mottagaren på förlaget är på samma våglängd som en själv. Någonstans finns den där personen som verkligen förstår ens text, och tills dess är det bara att harva på och utveckla sitt skrivande och sina manus. Tror för övrigt att Sören kommer att få gå på din release så småningom. Stor kram!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Men åh, att du var så nära (igen), nu hoppas jag att du hittar rätt förläggare snart 💙 Jag minns inte längre innehållet i novellen du skrev en gång, men jag minns att jag blev imponerad av ditt sätt att skriva. Är säker på att det du gör nu är ruskigt bra och du så småningom kommer igenom det där nålsögat.
   Att ha skrivkompisar som lyckas ger massor av inspiration och jag har aldrig varit missunnsam, däremot har det hänt att jag kan bli stressad över att jag är så trög när de andra är så smarta och enträgna. Men mest skriver jag i min egen trivsamma bubbla utan att jämföra mig.
   Kram!

   Gilla

 4. Marie H Lundh skriver:

  Åh, så himla nära! Hoppas att omskrivningen flyter på bra 🙏 Det är bara en tidsfråga nu. Du gör det så bra som hänger i och den senaste ”dusten” med förlaget visar att det kommer att hända, nu är frågan bara när!? Jag tycker att 2023 är ett bra år 😘

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack, omskrivningen flyter på, men det är otroligt svårt att veta när jag är ”klar”. Min optimistiska idé om hur lång tid det tar att skriva ett manus är fortfarande, efter alla år, fortfarande skev gentemot verkligheten. Fast å andra sidan är det väl det som gör att jag fortsätter skriva, har ingen aning om att tre månader egentligen betyder tre år 🙂
   Håller med, 2023 låter som ett bra år 😘

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s