SvB, Skriva och andra tidningar

Jag började prenumerera på Svensk Bokhandel förra året. Katalogerna som kommer varje säsong med nya böcker och debutantpresentationer är intressanta men själva tidningen har jag bara bläddrat i. Knappt fastnat för något. Så jag tänkte avsluta prenumerationen.

SvB-omslag-15-2015Då kom det här numret om Dorotea Bromberg, ett mycket tänkvärt porträtt på fem uppslag med jättebra bilder, och helt plötsligt tyckte jag att det fanns massor av intressanta notiser och artiklar. Bland annat en sida ”Min litteraturkonsumtion” där Simona Ahrnstedt intervjuas. På frågan om vilken bokcirkel hon är medlem i svarar hon: ”Ingen. Jag blir bara ovän med folk som kritiserar de böcker jag älskar. Fast nyligen hörde jag talas om en bokklubb som hette The Bitterly Betrayed. Den skulle jag kunna tänka mig att vara med i. Tydligen läser de inte så mycket som de dricker drinkar.”

Men medan Svensk Bokhandel har proffsbilder och snygg layout är tidningen Skriva amatörmässig. Tycker jag i alla fall. Det är som om de drar ut på artiklarna för att det ska ser mer ut. Jag har köpt många nummer, inte för att jag har längtat efter den utan för att jag har känt att jag kanske missar något om själva skrivandet annars. Det finns intressanta avdelningar. Men det är mycket som jag inte läser eller som jag läser men som jag inte får ut något av.

Nu har Skriva dykt upp på närmaste bibliotek och det passar mig jättebra. Då kan jag titta i Filter (där dök Simona Ahrnstedt också upp, en reporter följde henne till USA och den stora romancemässan), tidningen Språk och tidningen Skriva och läsa hur mycket eller lite jag vill.

Vilka tidningar tycker ni om?

Detta inlägg publicerades i bra läsning. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till SvB, Skriva och andra tidningar

 1. Eva-Lisa skriver:

  Jag läser så väldigt få tidningar och inga som berör skrivandet. Finns ju massor på nätet om man vill ha info 🙂
  Hahaha, den där ”The Bitterly Betrayed” lät ju jätterolig! Drinkar kan ju lätta upp de flesta stämningar och säkert har de väldigt roligt i alla fall 🙂

  Gilla

 2. Susanne Olars skriver:

  Slentrianprenumererar på Skriva, men det senaste året har jag verkligen inte fattat varför. Det är inte mycket jag läser med något större intresse. Blir inget förnyande av den hädanefter. Däremot tycker jag mycket om Vi Läser. De har också härliga författarporträtt som sträcker sig över flera sidor, och en massa andra bra artiklar och roliga smånotiser. Den passar mig perfekt. Lika perfekt som den där bokklubben skulle göra 😀

  Gillad av 1 person

 3. Pia Widlund skriver:

  Jag är som ”Slentrian-Susanne”, prenumererar på Skriva. Hinner aldrig/orkar inte läsa allt, tror jag ska hinna på semestern, men då blir det böcker istället.

  Gillad av 1 person

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Hinner tyvärr inte läsa, tycker annars om tidskrifter. Läste Skriva’ s första nummer, kanske första halvåret typ. Nu är jag glad om jag hinner skumma igenom DN och lite bloggar. Pias bok ligger på tur nu 🙂 Det ska bli spännande! Kram

  Gillad av 1 person

 5. Carola skriver:

  Precis som du har jag köpt Skriva utfall jag missar något men efter den senaste så blev jag väldigt besviken. Jag upptäckte att de köper artiklar som finns att läsa gratis på Writers Digest (webben). Skriva har iofs spottat upp sig sedan start men för mig är det inte tillräckligt.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Aha, jag visste inte att de har artiklar från Writers Digest som man kan läsa gratis på webben. Blev inte precis mer intresserad av tidningen. Synd, grundtanken med en tidning om skrivande är ju bra.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s