Mörkt familjedrama av Tove Alsterdal

alsterdal_lat_mig_ta

Tove Alsterdal: Låt mig ta din hand. Angela Kovács läser. 15 timmar 17 minuter.

När Helene bildade egen familj suddade hon samtidigt ut sitt förflutna: mamman som övergav dem, pappan som drack och hamnade på parkbänken, systern Charlie som inte kunde skilja på verklighet och fantasi.

En dag kontaktar polisen Helene för att berätta att hennes syster har fallit ner från sin balkong på elfte våningen i Jakobsberg.

Dödsfallet avskrivs ganska snart som självmord. Men Helene kan inte släppa det. Vem var Charlie egentligen? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död?

Det här är Tove Alsterdals tredje kriminalroman. Jag gillade hennes förra I tystnaden begravd fantastiskt mycket och hade höga förväntningar. Måste säga att de infriades. Jag gillar Alsterdals språk, hennes miljöbeskrivningar och hur hon tar oss med på sin labyrintiska resa.

Angela Kovács röst fick mig till en början att tänka på Helene Turstens böcker om den tuffa polishjälten Irene Huss som Kovács spelar i ett antal filmer. Men sedan när det släppte tyckte jag att hennes röst gjorde sig väldigt bra.

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mörkt familjedrama av Tove Alsterdal

  1. Pia Widlund skriver:

    Kan ingen skapa en åttonde veckodag så jag hinner läsa alla böcker jag skulle vilja…?

    Gilla

  2. Anna/notonmusik skriver:

    Tack, jag tar också gärna emot en åttonde dag 🙂 Men till dess tackar jag för boktips! Den ska jag lyssna på! Bilpendlar med jämna mellanrum så det blir perfekt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s