Till himlen och tillbaka

till-himlen-och-tillbakaEben Alexander: Till himlen och tillbaka. Pocket.

Handlar om: En neurokirurgs nära döden-upplevelse och hans vetenskapliga teorier om att allt han upplevde pågick utanför hans hjärna och inte i den.

Neurokirurgen Eben Alexander hörde många patienter vittna om ett liv efter döden men han avfärdade alltid historierna. För som läkare visste han att hjärnan kan fabricera vad som helst när den utsätts för extrem press. Sedan drabbades han av en svår hjärnhinneinflammation och låg sju dagar i koma. Under den perioden existerade det över huvud taget ingen aktivitet i hans hjärna. Själv hävdar han att ”han färdades bortom tid och rum och upplevde en gudomlig dimension av tillvaron.”

Så fick jag tag i boken: Hade hört talas om den länge innan jag slog till och beställde den på Adlibris.

Sidvändare: Ja. Fast det är ingen språklig skönhetsupplevelse även om vi får läsa om mycket skönhet.

Tankar efteråt: Väldigt många för egen del. En av mina kära karaktärer tvivlar på att det är sant. Han undrar: Varför upplevde inte jag något? Jag var död i flera minuter och allt var bara svartare än svart.

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Till himlen och tillbaka

 1. Eva-Lisa skriver:

  Hmm, låter ju småintressant faktiskt. Eventuellt läser jag den framöver någon gång 🙂

  Gilla

 2. Susanne Olars skriver:

  Den boken har jag inte sett. Jag gillar ämnet, det kittlar härligt att fundera på det där. Smart att ta diskussionen via en karaktär! 🙂 Dessutom tycker jag om framsidan. Får nog slå till på den där!

  Gilla

 3. P.M. Wilson skriver:

  Vad lustigt, vi läser samma slags böcker! Just den här, Till himlen och tillbaka har jag på mitt nattduksbord och Vad jag pratar om när jag pratar om löpning, har jag haft på mitt nattduksbord 🙂

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Vad kul! Och böckerna är ju rätt udda. Vad har du mer på sängbordet? Jag har bland annat Flickvännen av Karolina Ramqvist.
   Du måste berätta sedan vad du tyckte om nära-döden-boken.

   Gilla

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Låter spännande! Har inte hört talas om den tidigare…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s