En tredjedel återstår att skriva

Hallå. Jag tänkte bara titta in för att säga gott nytt år. Det får blir det kinesiska eftersom jag är lite senfärdig av mig.

Nu går vi in i tigerns år. Alla som vill får känna sig som en tiger. Nu ska jag räkna ut om jag är en tiger när det kommer till skrivandet.

Tigern vill inte sitta och vänta. Stämmer. Snart får det vara nog. Får jag inte nuvarande manus antaget så lägger jag ner. Plan B är under utveckling.  

Tigern har storslagna planer och idéer. Stämmer. I huvudet kan jag allt och allt är möjligt.

Tigern är djärv och otålig. Stämmer inte. Jag är ängslig och tålig.

Ingen riktig tiger alltså. För närvarande påminner jag mer om en koala.

Min ork och formuleringsförmåga var tappad i förra inlägget, och det höll i sig rätt länge. Jag hann få ihop ett antal kapitel till sista manusmötet den 19 januari, och kunde diskutera slutet med de andra, så nu har jag hela storyn klar för mig. Det känns kul och spännande, faktiskt, men en tredjedel återstår att skriva.

Vad gäller min blogg så kommer en intervju med författaren Marie H Lund söndagen den 27 februari. Hon debuterar med Sarahs lag den 3 mars på bokförlaget Polaris. Missa inte, Marie har så mycket intressant att berätta.

Sedan dyker jag upp i slutet av mars. Då hoppas jag att jag kan berätta om två researchresor jag gjort, en kort och en lite längre.

Är du en tiger? Med hopp om en trevlig februari.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En tredjedel återstår att skriva

 1. Lite si och så med tigeregenskaperna här med.☺️
  Vad roligt med en kommande intervju med Marie. Människan är ju full av klokskaper.😊
  Trist att det varit segt med skrivandet. Hoppas du får napp så du slipper gå till plan B. Om den nu inte lockar mer?

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Håller med dig, Marie är full av klokskaper, och så kul att hon snart debuterar.
   Tack, jag hoppas också att jag får napp. Och att du också får det framöver. Jag skriver på och har ingen deadline men hoppas jag hinner skicka manuset till förlag i vår eller före sommaren.

   Gillad av 1 person

 2. Annika skriver:

  Haha, är nog också mer som en koala 🙂 (Trött, seg och uthållig)
  Hoppas verkligen att det funkar med manuset du håller på med just nu, och att något förlag inser sitt eget bästa och antar! Är skrivkursen över för den här gången?

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Haha, då ses vi i eukalyptusskogen 🙂
   Tack, jag hoppas att det här manuset blir det som förlagen gillar. Höstterminens skrivkurs bestod av fem tillfällen, fyra före jul och det sista i januari, och en ny börjar i mars (tror jag) men då uppstår en grupp där bland annat jag inte är med. Även om det är jättebra och trevligt med kursen så tar den också mycket energi att försöka göra sitt bästa med att analysera de andras texter (vilket man naturligtvis också lär sig massor av). Nu har jag fått kommentarer på det mesta och ska försöka klara mig själv.

   Gilla

   • Annika skriver:

    Imponerad av alla som går på skrivarkurs! Jag klarar inte av att släppa in andra människor under tiden som jag sätter storyn, då känns det som om manustrådarna läcker ut och försvinner. Skulle nog helst bara läsa och analysera andras texter 😀
    Får man fråga vem det aktuella manuset kretsar kring? Berit ligger på hyllan om jag förstått det rätt.

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Precis, Berit ligger och drar sig på hyllan. Det här är version femtioåtta (eller liknande) av den text jag kallade stillsam spänning en gång. Trodde att jag nu skrev den som en spänningsroman men fick höra av Sören före jul: Eva tror att hon skriver spänning, men det är en roman med inslag av spänning. Han brukar ha rätt.
    Det är ganska nervöst att lämna ifrån sig text på en skrivkurs men jag har lärt mig så mycket av vad andra ser att det överväger. Att lämna ifrån sig text till random person – som kanske inte är så varsam och vill texten väl som i en grupp – skulle jag nog inte göra.

    Gilla

 3. Ser fram emot intervjun. Alltid smart att ha en plan B! Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s