En lyckad researchresa

Hallå!

Det blev inte två researchresor i mars, som jag skrev att jag skulle göra. Men det blev en som blev jättelyckad, både som upplevelse och som research. Jag bjöd min man på hotell tre mil hemifrån och på kvällen gick vi till en restaurang inne i stan och åt. Både hotellet och restaurangen är med i två olika kapitel. Efteråt skrev sig scenerna nästan av sig själv, det gällde mest att inte använda för mycket av researchen.

Den andra researchresan låg lite längre bort, på en plats jag varit på förr men aldrig under mars månad då scenen ska utspela sig, men det ordnade jag genom att söka på webcam + ort samt inlägg på Instagram från den orten. Så mycket enklare, billigare och tidsbesparande. Men annars gillar jag verkligen att vara på plats. Jag insuper så mycket mer då. Det är som om jag lättare kan glida in i karaktären och komma på hans eller hennes tankar, känslor, dialog, allt egentligen.

Nu har jag fyra kapitel kvar att skriva innan jag börjar om och lusläser igenom allt.

April i morgon. Hoppas ni får en skön vår.       

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En lyckad researchresa

 1. Vad mysigt det lät! Och hoppas det gick bra att lusläsa;) Här hemma har vi löss, på riktigt….Kram!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Aj, aj, jag började klia mig i huvudet när jag läst om lössen 🙂 Hoppas de försvinner snart. Tack för omtanken om min lusläsning, får vänta lite tills de sista kapitlen är skrivna. Tyvärr får jag annat att göra hela kommande vecka så det dröjer lite. Men den som väntar osv. Kram!

   Gillad av 1 person

 2. Härligt när research ger sådant resultat. Ska bli roligt att höra hur det gått med manuset, nu en hel månad senare. Väntar med spänning.😊

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Hej, jag har faktiskt skickat iväg manuset till tre personer, en lektör som jag har haft flera gånger, en testläsare och en som ska granska vissa uppgifter. Det får bli ett blogginlägg senare i maj när jag fått domen 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s