Lusläsning pågår

Efter en långpromenad åt jag lunch till ett husprogram på teven samtidigt som regnet föll utanför fönstret. Sedan låg jag i soffan och läste roliga konton på Instagram och skrattade så att jag grät. I dag är första måndagen på länge som jag inte sitter vid datorn och jobbar med manuset, och det är både tomt (som i saknad) och härligt avkopplande.

I maj läste tre personer min text: en lektör, en skrivkompis och en ganska ny bekantskap som läser litteraturhistoria och som älskar att analysera böcker. Alla kom med värdefull feedback, och det bästa var att de kompletterade varandra så bra, för alla såg olika saker som kunde förbättras.

I normalfallet hade jag efter redigering skickat manuset till förlag, men i stället går en av läsarna igenom manuset en gång till. Jag tänker nämligen redigera och putsa ett par varv extra den här gången.

Återkommer när jag har tryckt på send-knappen.

Till dess ett par bilder från två jättetrevliga bokreleaser. Trevlig midsommar!

Lisa Bjerre, Pirat-förläggaren Ann-Marie Skarp och Susan Casserfelt. Bokrelease för Eko av ett skott av Bjerre&Casserfelt.
Anna Bågstam (här med ena dottern) signerar sin femte bok: Hemligheten.
Detta inlägg publicerades i mitt skrivande och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lusläsning pågår

 1. Så himla spännande att det snart ändå blir att skicka till förlag. Och klokt av dig att redigera en gång till efter ännu en genomläsning. Nu borde förlagen i alla fall få ett så vässat manus som möjligt. Håller tummarna!🙂 Trevlig midsommar!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Jättetack för kommentaren att det är klokt att redigera en gång till – en del av mig vill ju bara skicka iväg manuset direkt – och att du håller tummarna. Fortsatt glad midsommarhelg. Hoppas du får mycket tid för att skriva, jobba och att bada i sommar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s