På tillfälligt besök

För snart ett år sedan satt jag som bäst och gjorde en rejäl omskrivning av mitt dåvarande manus, och det skickade jag in till några förlag i våras. Jag hade fått för mig att om jag inte bloggade om det eller basunerade ut det på andra sätt så skulle det gå vägen. Det gjorde det inte. Några av refuseringarna är lite längre och rätt peppande. Men det blev ändå ingenting.

Jag skriver på en ny roman nu. Det går sakta. Oftast känns det lustfyllt. Ibland blir jag stressad: fan att jag aldrig blir antagen. Sedan lugnar jag ner mig igen, och fortsätter skriva.

Till slut, någon dag, blir det två kortromaner av det här knåpandet.

Det var meningen att jag skulle ha gjort en långresa i höst och därför bokade jag för en månad sedan in vaccinering (covid och influensa) i förrgår, den första dagen som de släppte vaccinen. Nu blir det ingen resa av olika anledningar, men i stället kan jag ju sitta här i stugan och skriva, halvt isolerad och fullt vaccinerad. 

Jag läser en hel del bra böcker, just nu Delphine de Vigans Baserad på en sann historia, där en fransk författare får skrivkramp – i flera år. Den är suggestiv skriven, hp träffar en person på en fest och båda kvinnorna blir snabbt nära vänner. Men den här vännen verkar inte vara den hon utger sig för att vara, det förstår man redan på första sidan.

Okej, nu bröt jag stiltjen härinne på bloggen. Jag tittar kanske in igen före jul.   

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till På tillfälligt besök

  1. Marie H Lundh skriver:

    Kul att du bryter stiltjen – men vad trist att det inte blev någon resa. Fast bra med vaccineringen, häng mycket på närmaste Ica Maxi så lär du få nytta av den ändå 😄
    Grattis till positiva refuser! Skam den som ger sig o.s.v. 💪🤗

    Gillad av 1 person

  2. Annika skriver:

    Har också skickat in en del, under radarn så att säga, och tänkt att det skulle fungera bättre. Det fungerade inte. Brukar titulera mig själv som Queen of positiva refuser, men banne mig om vi inte är två om den positionen ändå, du och jag? 🙂 /Annika (Från fd. Nästa Sida)

    Gilla

    • Eva skriver:

      Roligt att du tittade in, Annika 👑, men så synd att vårt senast trick att göra det i det fördolda inte fungerade. Queen of positiva refuser är ju klart bättre än blanka nej, men ibland känns det värre med nej-et som kommer efter att man skrivit om …
      Fast just nu gillar jag att skriva på mitt nya och jag gör det långsamt och tänker nästan inte alls (bara ett par gånger om dagen) på att jag en dag ska skicka in det.
      Hang in there – så byter vi böcker en dag.

      Gilla

  3. Katarina Persson skriver:

    Den där boken har jag för mig att jag läste med, och vad jag minns (om det var den) så gillade jag den verkligen! Gillar öht mycket från Sekwa, det är ett av mina favoritförlag, om jag har ngt sådant. Hoppas få ett nytt livstecken innan jul då. 🙂

    Gillad av 1 person

    • Eva skriver:

      Roligt att se dig här 🙂 Hoppas du har det bra. Ser dina fina bilder ibland på Insta.
      Jag gillade verkligen de Vigans Där barnen är kungar som jag läste i höstas, och denna var också mycket läsvärd. Det blir nog fler av henne så småningom, ser att det finns fler e-böcker på Storytel att hämta.

      Gillad av 1 person

  4. Positiva refuser är ju alltid trevligt. Men det ju lite som att få sätta sig till bords hungrig och ha en fin middag framför sig och allt man får är ett par glas champagne. Det räcker inte i längden, även om bekräftelsen kan vara tillfredställande ett litet tag.

    Låter som att det kom något positivt av ändrade planer då. Och vad bra med vaccineringar. Det hann jag inte ordna innan influensan/coviden slog till här i förra veckan.

    Ser fram emot ett nytt inlägg rätt snart då.😊

    Gillad av 1 person

    • Eva skriver:

      Ha ha, rolig liknelse. Även om en positiv refus kan ge konstruktiv input så vill man ju någon gång att ett förlag som ser potentialen i manuset också kan tänka sig att säga ja och att man sedan förbättrar det tillsammans.
      Så trist att du blev sjuk. Hoppas det inte är en alltför jobbig variant.
      Trevlig advent!

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar