Min blogg och bloggar jag följer

Jag lyckas inte få till en blogglista i högerkanten med en så kallad widget. Antingen får jag listan på de bloggar jag följer i WordPress och det är inte samma som de skrivbloggar jag brukar läsa eller så väljer WordPress random ut ett antal engelskspråkiga bloggar som jag inte har hört talas om.

Det måste gå att fixa, jag ser ju att andra har listor. Men nu struntar jag i det och lägger i stället upp en egen lista på bloggar vid headern i pages.

Tillfälliga läsare av min blogg är mest ute efter författarintervjuerna eller tipsen från lektörerna (cirka 50 sammanlagt), och därför har jag som en service till dem gjort listor på det också.

Sådär, nu tillbaka till manuset i en timme. Sedan ska jag bege mig ut i världen (eller till närmaste tätort). Önskar er en förbaskat trevlig torsdag!

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Min blogg och bloggar jag följer

 1. Carola skriver:

  Om du inte hunnit få en manual av någon så ska jag försöka hinna skicka dig en beskrivning hur du gör någon gång i helgen.

  Gillad av 1 person

 2. Carola skriver:

  Nu har det lugnat ner sig så jag har fått tid att skriva en förhoppningsvis begriplig beskrivning hur du skapar blogglänkar till dina favoritbloggar.

  1. Öppna WP-Adminpanel.
  2. Klicka på; Länkar/Länkkategorier
  Ibland finns den en som heter Bloggfavoriter. Om man vill kan man använda sig av den för att lägga till bloggsidor man vill visa på sin egen blogg. Vill du ha en ny skriver du i namnet på rubriken du vill ha i fältet Namn. Klicka sedan på knappen; Lägg till ny länkkategori. Nu hamnar den i högra fältet.
  3. I vänstra navigeringsfältet väljer du nu ”Lägg till ny” under Länkar.
  I fältet Namn anger du bloggens namn. I fältet Webbadress anger du bloggens URL-adress. I fältet Kategori sätter du en bock vid den rubrik du vill att blogglänkens namn ska hamna under. Tex den du skapade i steg 2. I fältet Mål bockar du i beroende på hur du vill att länken ska öppnas. Jag brukar välja _blank för att länken ska öppna sidan i en ny flik. Detta för att bloggbesökaren inte ska tappa bort min blogg och enkelt komma tillbaka utan att behöva backa.
  Relationslänk och Avancerat kan du hoppa över.
  Klicka på knappen ”Lägg till länk” i fönstrets högra sida högst upp.
  Nu har du skapat din första länk. Kontrollera genom att öppna din egen bloggsida så att det ser ut som det var tänkt.
  För att fylla på med fler blogglänkar är det bara att följa steg 3 igen.

  Hoppas detta var något så när begripligt ☺ Lycka till med länkskapandet!

  Gillad av 2 personer

 3. Vissa saker är ju superenkla med WP men andra lyckas jag inte alltid heller med. Eller ja, åtminstone inte så snabbt som jag önskat iaf 😉 Dessutom försöker WP ju få en att använda någon ny förenklad version… men det som är nytt är ju aldrig enkelt. Härligt med bloggare som gärna delar med sig av hur man gör för att hantera sin blogg!

  Gillad av 1 person

 4. Bara hittepå skriver:

  Jag tycker det var tydligt och bra med dina listor så som du har det nu. Och det är en ära att få vara med på ett hörn. 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s