Hej då, typ

fullsizeoutput_22cJag ska sluta blogga. Beslutet har mognat fram under hösten och just nu (fast jag ska med en buss om tjugofem minuter och måste duscha efter en kort springtur) är jag bara tvungen att berätta det direkt. Jag kommer säkert att sakna det många gånger och kanske börjar jag blogga igen om några år – om jag har blivit antagen eller tänker ge ut själv. Men nu vill jag bara ta ett steg bakåt och fortsätta gå kurser och skriva.

Det blir några inlägg till, jag vill bland annat berätta om hur min text togs emot den sista dagen på Författarskolan (14 december).

Första gången jag bara skriver utan att läsa igenom och läsa igenom …

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Hej då, typ

 1. MarveW skriver:

  Låter som ett genomtänkt beslut. Var sak har sin tid. Lycka till!

  Gillad av 1 person

 2. anethebergendahl skriver:

  Oh, nej så tråkigt Eva. Jag tycker om att läsa dina inlägg. Men du ska göra så det känns bra för dig vännen. Jag kommer sakna dina inlägg och snälla ta inte bort bloggen – ifall du vill fortsätta senare…

  Känns konstigt att önska God Jul redan den 1 december men det gör jag till dig Eva. Och jag säger inte adjö utan på återseende. Kram 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Tack Anethe, vad snäll du är 🙂 Jag har några inlägg till som jag vill skriva men när jag slutar på riktigt om några veckor så kommer jag nog att låta bloggen ligga kvar ett tag innan jag tar bort den helt. Om jag börjar blogga igen så får det bli under ett annat namn. Jag tar det här beslutet av bland annat hälsoskäl.
   God Jul tillbaka 🙂 Kram

   Gillad av 1 person

   • anethebergendahl skriver:

    Eva, jag kommer läsa de sista inläggen du skriver. 🙂 Om du börjar blogga igen så sök upp min blogg är du snäll. Jag började blogga i somras och kommer definitivt stanna kvar här. Har fått kontakt med flera trevliga människor som skriver som jag här. Du ska absolut tänka på dig själv och en bamsekram till dig. Krya på dig nu och ta en dag i taget. Kram

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Tack Anethe, jag kommer att höra av mig 🙂 Vad roligt att du gillar bloggandet och har fått kontakt med flera trevliga människor. Jag känner också så, att bloggen har gett mig både kontakter, kunskap och en spark i baken när det gäller att komma framåt i skrivandet.
    Lycka till med dina projekt. Vi hörs 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Bara hittepå skriver:

  Nej men så ledsamt. Jag kommer att sakna dig! Men om du känner att det är rätt beslut är det klart du ska göra så. Bloggandet tar mycket tid och ibland måste man välja. Det går inte att göra allt, hela tiden. Det verkar ju som att du är inne i en väldigt produktiv fas skrivarmässigt och då kan hjärnan behöva vila ordentligt mellan varven. Men du kan väl kika förbi borta hos mig och säga till när du fått din bok utgiven, okej? Jag planerar att stå först i kön till signeringsbordet. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag kommer garanterat att kika förbi borta hos dig 🙂 Jag vill ju veta vad du tycker om lektörens svar på ditt manus, hur du trivs i Köpenhamn och var den där parkbänken ligger där vi ska mötas och byta böcker.
   Vi ses på din blogg 🙂 Och jag måste ju skriva av mig några inlägg till innan jag slutar.

   Gilla

 4. Annika skriver:

  Låter klokt, det är viktigt att göra det som känns rätt.
  Jag kommer att sakna dina inlägg, och ser mycket fram emot att läsa dina stillsamma romaner i tryck när dom kommer ut 🙂 Flagga här när det händer, okej?

  Gillad av 1 person

 5. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Tråkigt, men jag förstår dig till hundra procent. Som någon skrev: Var sak har sin tid. Ibland behöver fokus skiftas.
  Ser iaf fram emot den dag du är antagen, jag håller tummarna för dig! Och återkommer du till bloggandet har du en trogen läsare här.
  Ha det fint Eva 😊

  Gillad av 1 person

 6. Ethel skriver:

  Jag kommer att sakna dig, Eva, men jag respekterar ditt beslut. Ser fram emot blogginlägget om din text. Det vill jag hemskt gärna få ta del av.

  Vi har ju varandras mejladresser om vi vill höra av oss. Vill gärna veta hur det går för dig framledes.

  Lycka till med skrivandet!

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Lycka till du också, Ethel. Jag vill hemskt gärna veta hur det går för dina alster ute i världen och också om hur det går för dig. Och vi har ju varandras mejladresser som sagt. Och då och då syns vi på Instagram.

   Gilla

 7. Eva-Lisa skriver:

  Vad tråkigt att höra, men jag förstår dig också. Ibland vill man lägga tid på annat och bloggen är ofta en liten tidstjuv.
  Jag hoppas du börjar blogga igen i framtiden och så hoppas jag få läsa om dig och din debutroman längre fram 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Ja, du har ju bloggat så länge att du vet att den kan vara både en källa till inspiration och en tidstjuv. Förresten så tycker jag att du är grym som kan få ur dig så mycket, på både bloggen och i bokform.
   Ha ha, ja när min debutroman är klar då hör jag av mig 🙂 Förmodligen långt före dess 🙂

   Gillad av 1 person

   • Eva-Lisa skriver:

    Verkligen, den har både sina ljusa och mörka sidor.
    Haha, tack! 🙂 Jag får se hur länge jag håller min blogg levande, men kämpar på ett tag till.
    Det måste du absolut göra, så jag inte missar den! 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Bra att du kämpar vidare 🙂 Jag tittar in då och då – men blir väl mer en sådan där anonym tyst läsare i stället för en som kommenterar. Uh, nu lät jag som en stalker 🙂 Kanske passar jag i din nästa bok. 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva-Lisa skriver:

    Titta gärna förbi 🙂 Jag har många anonyma tysta läsare, så känn dig som en i gänget 🙂
    Hehe, ingen fara. Om jag lånar din personlighet blir det till en väldigt snäll karaktär. Återkommer om så sker så du får testläsa och godkänna 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Ja, om du behöver en snällis i kontrast till Jesse så ställer jag upp 🙂
    Hälsningar den tysta skuggan 🙂

    Gillad av 1 person

 8. Pia Widlund skriver:

  Jättetråkigt, men man ska göra som magkänslan säger. Vill ha tiden till att skriva istället så ska man göra det. Du kommer att vara saknad! Men vi hörs av!

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Tack Pia, vi hörs av. Jag tycker också att det är tråkigt men sluta-stapeln är högre än blogga vidare-stapeln. Jag har lärt mig så mycket under de här åren när jag har bloggat att jag nu kan fortsätta skriva i bara farten. Och de kontakter jag fått, bland annat till dig, har jag ju kvar 🙂

   Gilla

 9. Carola skriver:

  Känns jättetråkigt att du lägger ner din blogg ändå förstår jag dig. Bloggandet tar mycket tid och energi. Jag har själv funderat på att lägga ner min blogg men istället har jag valt att begränsa inläggen och läsandet av andras bloggar. Men det finns en gräns och hälsan kommer i första hand. Ta hand om dig och fyll på med allt som känns roligt och berikar din själ. Kram och lycka till med allt! ❤

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Tack Carola. Jag är jätteglad att du fortsätter med din blogg, vill verkligen läsa om hur det går med ditt skrivande. Har precis som du försökt begränsa inläggen och läsandet av andras bloggar men jag har ändå känt mig stressad ibland. Hade jag inte skrivit så hade jag nog fortsatt blogga (fast då hade jag inte haft något att blogga om 🙂 ) för nog är det kul på många sätt. Men nu får det bli så här.
   Lycka till med allt du också! ❤

   Gillad av 1 person

 10. susanneolars skriver:

  Idag bestämde jag mig plötsligt för att inte lägga ner, efter att i drygt en månad ha trott att jag var klar med bloggen. Nu läser jag det här, och tycker det känns toppen att vi båda har kommit fram till beslut till slut! Tack för alla härliga inlägg du glatt världen med, och lycka till med skrivande och hälsa!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s