Den bästa av kurser

I våras anmälde jag mig till en sommarkurs i manusbearbetning på Skrivarakademin. Men jag förväntade mig inte så mycket. För länge sedan gick jag ett antal kvällskurser och helgkurser i skrivande. De var bra och inspirerande, men om jag ska vara ärlig så har jag lärt mig mer av att läsa skönlitteratur, så skriver du en bok-böcker och bloggar. Och att skriva själv förstås.

Jag blev glatt överraskad! Det var den bästa av kurser. Läraren Erik Grundström – jag har intervjuat honom här fast då hade jag ingen aning om att han skulle dyka upp som lärare i mitt liv – var engagerad och insatt och kunde se exakt vad som fattades en text.

Maxantalet låg på sex elever men vi blev bara fem, och mina skrivkamrater var supertrevliga och lika insnöade på skrivande som jag. Innan kursen började skickade vi in tjugo sidor text och efter halva veckan lämnade vi in ytterligare tjugo sidor.

Jag kommer att länge minnas känslan när vi diskuterade varandras texter, som när vi pratade om min Tuva, som om hon fanns på riktigt.

P.S. Och nu ska jag åka in till stan och träffa en person som har läst hela manuset. Uh! Rapport kommer nästa vecka – fast först intervjuar jag en ny trevlig person på fredag förstås.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Den bästa av kurser

 1. Eva-Lisa skriver:

  Det är nog stor skillnad mellan olika skrivarkurser, tror jag.
  Vad roligt att träffa någon som läst hela manuset! Ni kommer inte att ha brist på samtalsämnen i alla fall 🙂

  Gilla

 2. Anna/notonmusic skriver:

  Det är SÅ roligt med kurs och påfyllning när det är riktigt bra. Det här låter som en sådan kurs. Vad roligt! Spännande med respons på manus! Kram

  Gilla

 3. Pia Widlund skriver:

  Härligt när man blir positivt överraskad! Det händer allt för sällan! Bra att du börjat blogga igen Eva, så att ordningen är återställd!

  Gilla

 4. MarveW skriver:

  Har gått flera kurser på Skrivarakademin, de flesta bra. Men visst är det viktigt att hamna i en bra grupp. Det handlar ju mycket om förtroenden.

  Gilla

 5. Skriviver skriver:

  Härligt med en så bra kurs! Jag har ju bara gått en enda, men den var lite sådär. Jag lärde mig en hel del småsaker, men helheten var inget vidare och framförallt var det väldigt lite fokus på textläsning och respons (och det vi gjorde i den vägen var verkligen var i princip helt meningslöst). Så lyx att det kändes så bra. Och SJUKT spännande att få helhetsrespons! Jag håller tummarna för din skull 😉

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Vad tråkigt när man ser fram emot något och så blir det inte som man hoppades. Din kurs kanske riktade sig till elever som inte har så mycket erfarenhet av skrivande som du? Ja, jag hade tur med min kurs och nu har jag fått ännu mer tur för min testläsare sa jättebra saker.

   Gilla

 6. Bara hittepå skriver:

  Ville bara säga hej och anmäla min återkomst till bloggandet. 🙂 Så roligt med respons! Ja, visst är det underligt hur verkliga karaktärer kan bli när de inte längre bara finns i ens eget huvud. Det blir liksom som ett nytt ansvar också, att man måste förvalta dem nu när de faktiskt finns, om du vet hur jag menar?

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Hallå där! Kul att höra av dig igen. Hoppas du har kommit till rätta i ditt nya jobbland.
   Håller med: det är kul när andra pratar om ens karaktärer men det följer ett slags ansvar med. Man får ju inte göra vad man vill med dem längre 🙂

   Gilla

 7. Lene Fogelberg skriver:

  Härligt att kursen var bra! Jag tyckte också att Erik Grundström var en kunnig och engagerad lärare när jag gick Skrivarakademin. Önskar dig allt gott med ditt manus, spännande!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s